Om oss – Citytandvården

CTV-gruppbild_nov-2015_slide

Citytandvården har en gedigen historik i Mariehamn då Citytandvårdens mottagning byggdes högst upp i Cityhuset Torggatan 5 och öppnade i februari 1989 med 4 behandlingsrum, väntrum, reception, OPG rum, mörkrum och steril/personalrum. Sedan Ålands Självstyrelsedag 2014 ingår vi i Distriktstandvården.

Citytandvården har alltid varit tidig med ny teknik på både början 1990-talet, under 2000-talet och 2010-talet. I samband med den digitala utvecklingen var vi pilotklinik för journalsystem. Vi har även tidigt försett kliniken med specialkunskaper inom digital röntgen och CAD/CAM teknologi för att själva kunna ta fram patientens nya tandkrona.

Under 2000-talet har vi fokuserat starkt på patientbehandlingarna genom att inleda samarbete med naprapat och revoice* massör Sirkka-Liisa Perkiö för ännu bättre bettfysiologisk behandling på plats. 2011 utökade vi vår specialkompetens på Åland med anställning av käkkirurg Anders Westermark. Dessutom blev vi tre stycken allmäntandläkare det året.

Här på Citytandvården har vi alltid varit tidiga, så även med laserbehandlingar. Vi är fullt certifierade enligt ILSD (Stockholm) och LAHA (Ljubljana, Slovenia). Fördelen med laser är minskad smärta och blödningar samt att det oftast inte kräver bedövning.

Utöver behandlingarna vi utför på våra patienter så har vi tillhandahållit praktikplatser åt studerande inom odontologi samt PRAO för högstadieelever.

*Revoice massage är en massage- och behandlingsmetod för dem som använder rösten ofta eller har någon form av besvär med den. Behandlingar ges mest till t.ex. sångare, skådespelare, telefonförsäljare, politiker samt musiker.